ГЕРБ внесе в парламента искането си за анкетна комисия за драмата в Лясковец

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството искането си за сформиране на временна анкетна комисия, която да проучи хронологията на подготовката и провеждането на трагичната акция на МВР в Лясковец отпреди седмица.

Това обяви в петък зам.-председателят на партията и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Той за пореден път коментира, че в случая става въпрос за "много лошо планирана и осъществена операция".

По време на операцията по задържането на 53-годишния Петко Петков, той успя да простреля смъртоносно командоса Емил Шарков и да рани още трима негови колеги.

Първоначално главният секретар на МВР Светлозар Лазаров не признаваше, че реализацията е провалена, но по време на изслушването си пред вътрешната комисия преди два дни, го направи.

По повод използването на Специалния отряд за борба с тероризма в Ляскопвец от ГЕРБ настояват да проучат въпроса – защо точно баретите са ангажирани с подобен казус, защо разузнавателния екип на отряда не е проучил предварително дома на Петков, а това е направено от местната полиция и т.н.

"Има много внушения и избирателно пускане на информация по случая", коментира Цветанов в петък, добавяйки, че докато не се отстрани временно от длъжност главния секретар на МВР няма да има обективна информация по случая.

Споделяне

Още по темата

Още от България