ГЕРБ внесе в парламента искането си за анкетна комисия за драмата в Лясковец

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството искането си за сформиране на временна анкетна комисия, която да проучи хронологията на подготовката и провеждането на трагичната акция на МВР в Лясковец отпреди седмица.

Това обяви в петък зам.-председателят на партията и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Той за пореден път коментира, че в случая става въпрос за "много лошо планирана и осъществена операция".

По време на операцията по задържането на 53-годишния Петко Петков, той успя да простреля смъртоносно командоса Емил Шарков и да рани още трима негови колеги.

Първоначално главният секретар на МВР Светлозар Лазаров не признаваше, че реализацията е провалена, но по време на изслушването си пред вътрешната комисия преди два дни, го направи.

По повод използването на Специалния отряд за борба с тероризма в Ляскопвец от ГЕРБ настояват да проучат въпроса – защо точно баретите са ангажирани с подобен казус, защо разузнавателния екип на отряда не е проучил предварително дома на Петков, а това е направено от местната полиция и т.н.

"Има много внушения и избирателно пускане на информация по случая", коментира Цветанов в петък, добавяйки, че докато не се отстрани временно от длъжност главния секретар на МВР няма да има обективна информация по случая.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?