Според вицепрезидента е прибързано да се искат оставки заради драмата в Лясковец

Маргарита Попова

Преди да се направи пълен анализ на трагичния случай в Лясковец, е прибързано да се искат оставки, заяви във Велико Търново вицепрезидентът Маргарита Попова, цитирана от БНР.

Коментарът ѝ идва след като драмата в Ляковец, когато при операция за изземане на оръжие от психично болен мъж той застреля командос и рани други трима спецполицаи, заради което ГЕРБ поиска оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и провеждане на разследване в парламента.

"Има убит човек, което е много тъжно, много трагично и има ранени хора, които трябва да се възстановят. Има вероятно и проблеми - ведомствени и оперативни, но за това анализът тепърва предстои. Той ще бъде направен", каза Попова.

Дано да си направим правилните изводи и малко по-назад да оставим говоренето кой пръв трябва да подава оставка и кой е виновен, допълни тя.

Според нея преди това е логично и е нормално да има анализ какво е било, кога, как се е случило, как са минали нещата и тогава да се стигне до логичния извод кой и как ще носи отговорност.

Вицпрезидентът е гост на Велико Търново по повод празника на града - 22 март.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?