Главният мюфтия посети Борисов в болницата преди да го изпишат

Главният мюфтия посети Борисов в болницата преди да го изпишат

Премиерът в оставка Бойко Борисов беше изписан в понеделник следобед от болница “Лозенец“ след 24-часов престой в лечебното заведение. В неделя той беше приет за втори път в рамките на седмица в болницата заради високо кръвно.

В понеделник директорът на болницата Любомир Спасов съобщи, че състоянието на Борисов позволява той да продължи лечението си в домашни условия. Кръвното му било нормализирано.

Лекарите отново са препоръчали на Борисов да избягва тежки натоварвания, физически упражнения и стрес. Същите заръки Борисов получи и в четвъртък миналата седмица, когато беше изписан от болницата след двудневен престой. 

По-рано в понеделник д-р Спасов обясни защо Борисов е бил отново хоспитализиран - кръвното му е продължавало да "играе". Според директора на болницата причина за повторното влошаване на здравословното състояние на Борисов е силното нервно и психическо напрежение.

“Със сигурност това, което се случва в момента в държавата се отразява и на него”, коментира още Спасов.

Той посочи, че оттук нататък Борисов ще трябва да продължи да взема поддържащи медикаменти.

Докато беше в болницата Борисов бе посетен от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Визитата на духовника на второто по големина вероизповедание в България последва посещението в болницата миналата седмица на новоизбрания патриарх на БПЦ Неофит.

По време на визитата си Мустафа Хаджи е отбелязал, че "Главното мюфтийство отчита добрия диалог, воден между държавата и вероизповеданията и се надява той да продължава", предаде правителствената информационна служба.

“Скорошно оздравяване. Тук съм, за да изразя съпричастността си като човек към човека. Посещението на болен за нас е акт на изключително уважение“, е заявил още главният мюфтия.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?