Концесията на летище "София" може да бъде рестартирана след месец

Концесията на летище "София" може да бъде рестартирана след месец

Концесията на летище "София" може да бъде рестартирана след месец. Това каза транспортният министър Ивайло Московски при пуска на новата скоростна връзка от  бул. "Брюксел" до Терминал 2 на аеропорта.

Новият срок за пускането на концесията на столичното летище е бил изяснен на работна среща с консултантите от Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

"Най-вероятно не по-рано от месец ще са готови с анализите. Когато са готови, преглеждаме ги и рестартираме процедурата. Надявам се до края на председателството да приключим с подаването на офертите", каза Московски.

Това ще бъде втори опит за отдаване на концесия на летището. Първата процедура беше прекратена от служебния кабинет на Огнян Герджиков. Аргументът беше, че така обявена процедурата на защитава държавния интерес.

Идеята е със средствата от концесията, внесени като еднократна такса, да бъде оздравено финансовото състояние на БДЖ. Тя беше лансирана от втория кабинет "Борисов" и дори заложена в бюджета за 2016 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?