Лигата на супергероите

Лигата на супергероите
Паметникът на Съветската армия от събота е "в крак с времето", след като неизвестни художници оцветиха фигурите от скулптурните композиции като герои от американски комикси. Дядо Коледа, Роналд - клоуна на "Макдоналдс" и Супермен заместиха тежковъоръжените войници и партизани. Това събитие, зарадвало множество софиянци, намери и своите критици, които го обявиха за поредното оскверняване на паметника на Съветската армия. В социалните мрежи кипи оживен дебат. Предлагаме един от коментарите по темата:

За никакво поругаване не става дума, бе хора!  Това е възторжена възхвала на правителството.

В средата на композицията е Супермен - Бойко, който води народа по 19 километровата магистрала "Люлин", с пистолет "Макаров" в ръката -  пази си мантинелите. Дянков - Дядо Коледа охранява с "Калашников" стабилността на макропоказателите и не дава никой да припари до чувала с подаръците (индексацията на пенсии и заплати) и гледа с бинокъл еврозоната.

Капитан Америка - Трайчо Трайков защитава самоотвержено сондажите за шистов газ. Шефът на НАП бута тежкото оръжие на приходите, но крета най-отзад и ще го сменят - нищо,  че се прави на Х-мен - не издържа на темпото.

Начело е Жокер - Цветанов (изобразен е в двойствената си роля - хем е шеф на Щаба на ГЕРБ, хем вътрешен министър) устремен атакува изборите - с тиха стъпка на разузнавач "преследва" купувачите на гласове и тези с нередовните адресни регистрации (в неделя е имало арести) - под лилавото си палто крие много СРС-та и разследвания срещу политическите конкуренти.

Има един неизобразен герой - Спайдърмен - Вальо Златев (лъжливият картоиграч), не се вижда от развяното американското знаме. След изборите обаче ще затегне лепкавата си мрежа и  Супермен ще подпише "Белене". Впрочем, Спайдърмен ще плати и за почистването на композицията "Лигата на супергероите" - грижата за паметника е негов супер приоритет.

Споделяне

Още по темата

Още от