Лондонският "Ивнинг Стандард" продаден на бивш полковник от КГБ

Досегашните собственици на британския вечерен вестник "Ивнинг Стандард" потвърдиха продажбата на контролния пакет акции на изданието на руския милиардер Александър Лебедев, съобщи в сряда ББС.

Издателската група "Дейли мейл&Дженеръл Тръст" съобщи пред АП, че се е съгласила с предложението на бившия полковник от КГБ, който е работил в съветското и после в руското посолство в Лондон през осемдесетте и началото на деветдесетте години на миналия век

49-годишният Лебедев, който е миноритарен акционер в руската авиокомпания "Аерофлот" и в московския вестник "Новая газета", в последните седмици коментираше неведнъж интереса си не само към "Ивнинг Стандард", но и към други лондонски вестници.

В последните години "Ивнинг Стандард" понасяше загуби заради конкуренцията на безплатните вестници, които се разпространяват в британската столица.

Издателите на вестника съобщиха още, че той ще бъде продаден "по номинал" на регистрираната неотдавна компания "Ивнинг прес лимитид", учредители на която станаха Александър Лебедев и неговият 28-годишен син Евгений Лебедев, който живее постоянно в Лондон.

Споделяне

Още по темата

Още от