Мадона на път да осинови малавийското момиченце

Апелативният съд на Малави е разрешил на певицата Мадона да осинови тригодишното сираче Мърси Джеймс, пише британският вестник “Сън“ във вторник.

Двама от тримата съдии, разглеждащи обжалването на отказа на малавийски съд да разреши на звездата да поеме родителските грижи за момиченцето, вече официално взеха страната на Мадона, а третият, по информация на “Сън“, ще направи същото в най-скоро време. Съдът признава, че са остарели изискванията бъдещият осиновител на дете от Малави задължително да е живял в страната не по-малко от 18 месеца.

“Може да започне опаковането на куфарите на Мърси за Америка“, твърди източник на изданието от малавийския апелативен съд.

След като през април 50-годишната Мадона получи отказ за попечителство над Мърси Джеймс, тя заявила пред близки, че ако обжалването на решението на съда приключи с неуспех, ще опита да осинови дете от друга африканска държава. Сред спряганите страни са Лесото и Нигерия.

Поп певицата има две собствени деца – дъщеря Лурдес и син Роко, и осиновено момченце от Малави – Дейвид Банда, което се присъедини към семейството, докато Мадона все още беше женена за британския режисьор Гай Ричи..

Споделяне

Още от