Малайзия не изключва възможността изчезналият самолет да е бил похитен

Издирването продължава, засега няма резултати

Малайзия не изключва възможността изчезналият самолет да е бил похитен

Малайзийските власти заявиха, че не изключват вероятността изчезналият пътнически самолет на малайзийските авиолинии да е бил похитен, съобщиха световните агенции.

Ръководителят на следствието заяви, че виетнамските власти не са потвърдили откриване на отломки от самолета, който изчезна в събота с 239 души на борда по време на полет от Куала Лумпур за Пекин.

 

Според шефа на малайзийската гражданска авиация случаят остава "мистерия", като все още не са открити никакви отломки, които могат да доведат до установяване на местонахождението на самолета.

 

Властите, разследващи изчезването на малайзийския авиолайнер с 239 души на борда, са се фокусирали върху версията за разпадане на машината по време на полета и вече казаха на роднините да се подготвят за най-лошото.

 

Китай призова Малайзия да засили следствено-издирвателните действия по случая.

 

Виетнам заяви, че е изпратил хеликоптери да проверят "жълт предмет", плаващ в негови води, който спасители подозират, че може да е спасителен сал от изчезналия самолет.

 

Виетнамски самолет забелязал предмета по-рано, но не могъл да се приближи достатъчно, за да установи какво е това.

 

Полет MH370 изчезна в Южнокитайско море в 2.40 часа местно време (20.40 часа българско време) в петък, след като излетя от Куала Лумпур на път за Пекин, където трябваше да кацне в 00.30 часа в събота българско време.

 

Самолетът изчезна от екраните 19 минути след излитането. По данни на агенция Синхуа връзката е загубена, докато самолетът е летял над Виетнам.

 

На борда е имало 154-ма пътници от Китай, 38 малайзийци, 7 индонезийци, шестима австралийци, петима индийци, четирима французи, трима граждани на САЩ, по двама новозеландци, украинци и канадци, по един от Русия, Италия, Холандия и Австрия.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят