Мел Гибсън снима филм за викингите на староанглийски

В последния филмов проект на Мел Гибсън, който е посветен на културата на викингите, актьорите ще говорят на староанглийски език, който е бил разпространен през ІХ век на новата ера, съобщи самият режисьор в интервю за “Латино Ревю“. Част от персонажите пък ще общуват на древноскандинавски език.

“Ще се постараем да покажем на зрителите в максимални детайли случващото се по онова време“, заяви Гибсън.

Австралиецът признава, че мечтае да снима филм за викингите още от юношеските си години. “Бях на 16 години, когато ми хрумна идеята за проекта, но изпълнението му тогава не беше мислимо. Даже не можех да си помисля, че ще стана киноматограф“, допълва Гибсън, който в последните години се изявява повече като режисьор, отколкото като актьор

Засега се планира главната роля във филма да изпълни Леонардо ди Каприо, който неведнъж е демонстрирал интереса си към скандинавската култура. Очакванията са лентата да бъде в духа на “Страстите Христови“, където диалогът се водеше на арамейски, и на “Апокалипто“, където бе използван езикът юкатек.

Със сценария на новия филм ще се заеме Уилям Монахън. Очаква се снимките да започнат през есента на 2010 г. Още не е ядно кой ще разпространява лентата, вероятно студиото на Мел Гибсън Icon Prods. ще представи заглавието на американския пазар.

Споделяне

Още от