МВР на пост пред хипермаркетите в Пловдив

МВР на пост пред хипермаркетите в Пловдив

Полицията ще е на пост пред големите хипермаркети в Пловдив, за да следи за търговци и клиенти, които не спазват мерките срещу пандемията. Това стана ясно в неделя от пост на кмета на града Здравко Димитров във фейсбук.

"Екипи на Община Пловдив ми докладваха за дълги опашки на касите, неспазване на дистанция в хранителните магазини и хипермаркетите за домашни стоки. Не малко бяха публикациите в медиите и социалните мрежи, които установиха също безотговорно поведение на граждани и търговци", написа той.

Той уточни, че в навечерието на Рождество Христово всеки иска да избере подарък, но зададе риторичния въпрос - струва ли си тази цена, защото тя ще е за сметка на здравето на много хора.

"Още вчера направихме организация съвместно с директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев и екипи на полицията, които ще дежурят пред входовете на големите магазини, за да контролират пропускането на клиенти след 17:00 в делнични дни и по цял ден събота и неделя до 2 януари 2021 г. Общинска полиция, Общинска охрана и Пловдивски общински инспекторат продължават с проверки по всички търговски обекти и в градския транспорт" написа още кметът.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?