Нинова е на системи от влизането си във ВМА

Нинова е на системи от влизането си във ВМА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е на системи от петък, когато беше настанена във ВМА след положителен тест за коронавирус.

"Много ми се иска скоро да ме изпишат, но лекарите преценяват. На системи съм четвърти ден. Температурата понамаля, но другите симптоми ги имам", каза Нинова пред "Фокус".

Тя обясни, че в петък се почувствала зле, прилошало ѝ и я втресло. "Вдигнах температура. Започнах да кашлям. Потърсих лекарска консултация. Направиха ми тест и той излезе положителен и лекарите прецениха, че при тези симптоми трябва да ме хоспитализират", обясни лидерът на БСП. 

По думите ѝ си личи, че медиците са уморени, но въпреки това са много всеотдайни към пациентите.

"Хората не трябва да губят присъствие на духа, трябва да слушат лекарите и да бъдат дисциплинирани, каквото им кажат да го изпълняват. Знам, че ще се справим и с това. Минали сме през много изпитания и това ще преодолеем. Просто да имат вяра и кураж", добави тя.

Нинова е поредният член на БСП, който дава положителен тест за коронавирус през последните дни.

На 23 октомври депутатът от БСП Драгомир Стойнев съобщи за положителен тест. "Дълг е да съобщя публично, че днес получих положителен резултат след бърз тест за Covid-19. Последващият PCR тест също е положителен", написа тогава той във Фейсбук профила си.

Миналата седмица се разбра, че с коронавирус са още членът на Националния съвет на партията Кирил Добрев и народният представител от БСП Иван Иванов.

Още преди седмица в парламента бе поставен въпросът за промени в правилата за работа на депутатите, за да не се допусне разпространение на инфекцията. 

Споделяне

Още от България