Новият временен шеф на болница “Шейново” е Румен Велев

Новият временен шеф на болница “Шейново” в София е Румен Велев, а досегашният и.д. началник Таня Андреева, която стана здравен министър, беше освободена. Това реши Столичният общински съвет (СОС) на заседанието си в четвъртък.

Съветниците взеха решение Румен Велев да управлява болницата до избирането на титуляр след провеждането на нов конкурс.

Това ще бъде четвърти опит за избор на нов шеф на една от най-реномираните до неотдавна акушеро-гинекологични болници в София, която в момента е с изпразнени сметки, а лекарите бягат, според столични общински съветници.

От края на 2011 г. болницата е във “висящо положение” по думите на председателя на СОС Елен Герджиков. Тогава след два смъртни случая с родилки беше сменен Иван Костов, който в последствие стана директор на “Първа АГ Болница – Света София”.

Така от 1 декември 2011 г. за временен началник на “Шейново” беше избрана Таня Андреева до избор на титуляр чрез конкурс.

На първия конкурс Андреева и Антоний Ненов получиха равен брой точки. Резултатът се повтори и на допълнителното препитване на двамата от общинската комисия. Неофициално се коментираше, че управляващите от ГЕРБ не харесвали Ненов и Андреева за шеф на болницата и затова им дали равни точки.

Така се стигна до решение за провеждането на втори конкурс, който беше спечелен от Константин Маленов, бивш директор на “Първа АГ болница – Света София”. След това обаче стана ясно за направени от него нередности, докато е бил шеф на болницата и ГЕРБ се отказаха. Така сега се стигна до решение за провеждане на трети конкурс.

След освобождаването на Таня Андреева 3-членният директорски борд на болница “Шейново” отново остава с двама членове. Единият е новият временен директор Румен Велев, а другият е Пламен Димов, когото през март се опитаха да направят временен шеф на заведението, но ГЕРБ не успя да го прокара след като съветниците от БСП подкрепиха Андреева.

Споделяне

Още по темата

Още от България