Ново предупреждение срещу имигрантите във Великобритания

Ако мигрантите от ЕС идват със същото темпо във Великобритания, с което идват на година, то за четири години те ще образуват цял един град с размерите на Манчестър, предупреждава британският в. "Дейли мейл", като се позовава на доклад на организацията Мигрейшън уоч.

Нетната миграция от ЕС във Великобритания на година е 130 000 души. Ако тази тенденция се запази през идните четири години, във Великобритания ще има толкова европейски мигранти, колкото са жителите на Манчестър. В тази цифра се включват 50 000 румънци и българи и 40 000 поляци и други източноевропейци. До няколко години имиграцията от ЕС във Великобритания може да превиши тази от останалите части на света във Великобритания, посочват експерти.

Мигрейшън уоч смята, че британските министри трябва да обмислят варианта да отказват на мигрантите достъп до надбавките и данъчните кредити за работещите през първите пет години от пребиваването им във Великобритания. Според сегашния режим работник от Румъния на минимална заплата във Великобритания може да спечели четири пъти и половина повече, отколкото би получавал в родината си. Ако е със семейството си, то системата позволява той да печели девет пъти повече отколкото в родината си.

Опит обаче да се третират европейските мигранти по различен начин от британските граждани ще породи разправия с Брюксел. Но Великобритания се надява да си осигури съюзник в лицето на Германия, която миналата седмица даде индикация, че има намерение да възприеме по-твърда линия спрямо имигрантите от ЕС, посочва вестникът.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа