Основният свидетел срещу Маргините се отказа от показанията си срещу Баретата

Основният свидетел по завършилото с оправдателни присъди дело срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините в петък даде показания в процеса срещу Златомир Иванов – Баретата и още двадесет души. Велин Добрев, който е включен в програмата за защита на свидетелите, бе скрит зад параван. Пред съда той се отказа от показанията си дадени в досъдебната фаза по делото срещу Баретата.

Той обясни отказа си с това, че "половин час са го карали да каже, че Златомир Иванов покровителства Димитър Вучев". Най-накрая им казах да напишат каквото искат, добави Добрев.

Димитър Вучев – Демби е сред основните свидетели срещу Баретата и групата му. Той е добре познат в софийските криминални среди, има и присъди, но по всичко личи, че е сключил сделка с полицията и прокуратурата, тъй като продължава да се радва на свободата си.

Пред съда Добрев каза, че Вучев е ръководил собствена организирана група за разпространение на наркотици и че не знае той да е бил свързан по някакъв начин с Баретата. В същото време обаче Добрев каза, че е присъствал на няколко срещи между Демби и Баретата, които са се провели в "дома на октопода" – басейна "Спартак".

Иначе в показанията на Добрев пред следовател е записано, че Демби работи за Баретата, като първият се отчитал на Мартин Станков – Рашо. Станков е сочен за дясната ръка на Баретата заедно с Антон Савов – Мамата. Двамата са в неизвестност и се издирват от февруари миналата година. Смята се, че те продължават да движат наркобизнеса на Иванов, което, разбира се, не е доказано в съда.

Златомир Иванов е обвинен за ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотични вещества в страната. Той заедно с Мартин Димитров са обвинени и за предумишленото убийство на Румен Стефанов - Алф на 23 септември 2007 г. в Перник.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?