От БСП обясниха какви схеми за купуване на гласове използват в ГЕРБ

С предварително попълнени бюлетини, заснемане на вот с мобилен телефон и масово раздавани "заеми" в ромските махали ГЕРБ купували гласове, защото се страхували от загуба на вота, съобщиха в сряда от БСП.

По думите на водача на листата на левицата в Монтана Младен Червеняков партията му имала над 10 сигнала за "подобни практики" на бившата управляваща партия. По тази причина социалистите призовават за "масово гласуване", което, според тях, неутрализира напазаруваните гласове.

 

Според Червеняков ГЕРБ раздавала колосални суми в редица области на страната.В щаба на левицата постъпвали сигнали от Монтана, Стара Загора, Силистра, Видин, Плевен, Габрово.

 

Сигналите ни показват стройна организация с използване на хора от сенчестия бизнес и организираната престъпност, които вероятно ще въздействат и със сила, заяви Червеняков. Според него ще се прилага формулата, че "избори се печелят с пари и с бой".

Левицата ще сезира прокуратурата и ще настоява служебното правителство и президентът да вземат мерки.

"Имаме сигнали, че част от назначените от Цветан Цветанов в навечерието на вота директори на полицейски управления се използват активно при раздаването на средства за купуването на гласове", каза още Червеняков.

Кандидатът за депутат на БСП в София Жельо Бойчев критикува използването на общинска и държавна собственост за агитация. Той даде пример с използването на службите на социалния патронаж и регионалните служби на Агенцията по заетостта за организирането на контролиран вот. По думите му регионалните структури на ГЕРБ подавали списък на хората, които трябва да бъдат назначавани с ангажимента, че ще гласуват за ГЕРБ. Регионалните структури на ГЕРБ пък определяли обхвата на хората, които попадат в системата на социалния патронаж, посочи той.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?