Пеевски смъмри Борисов и Радев да не го намесват в търканията си

Поставяли се в услуга на Пропокиев, вместо да се разберат като големи момчета

Пеевски смъмри Борисов и Радев да не го намесват в търканията си

Депутатът от ДПС и крупен бизнесмен Делян Пеевски посъветва бащински президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов "да се разберат като големи момчета" и "да не забъркват името" му в "търканията" помежду им, поставяйки се "в услуга на хора като Иво Прокопиев".

Позицията му е по повод взаимните упреци между Радев и Борисов за връзки с Пеевски. В сряда вечерта премиерът каза пред бТВ, че началникът на президентския кабинет Иво Христов навремето бил работил за телевизия на Пеевски, а в четвъртък държавният глава отвърна, че това не е вярно и запита директно Борисов дали е имал и продължава да има общи бизнес интереси с Пеевски.

От думите и на Борисов, и на Радев, не се разбра какъв е проблемът който и да е от тях да е свързан с Пеевски (и ДПС), но всеки от тях енергично опроверга да има нещо общо с него. Борисов дори призова Радев, ако има някакви разобличения срещу Пеевски, да ги даде на прокуратурата.

Задочният словесен сблъсък окончателно заприлича на виц след включването на самия Пеевски. Той използва случая да напомни на шефовете на двете държавни институции, че който не е с него, значи е с издателя на "Икономедия" Иво Прокопиев, когото всекидневно громи в собствените си медии.

Поради фундаменталното значение на позицията на Делян Пеевски, я публикуваме без редакторска намеса:

"Считам, че не е сериозно премиер и президент, от висотата на тяхната позиция, да ме използват в опит за разрешаване на съществуващите между тях, или между техните администрации, проблеми, както и да се упражняват върху името ми, особено с подобна неприемлива за институциите, които представляват, риторика.

Каквито и проблеми премиерът и президентът да имат помежду си, лични или институционални, да ги решават занапред като големи момчета, генерали, без да намесват един депутат от опозицията, защото аз нямам никакво отношение към техните спорове за самолети, танкове, търгове или разни комисии.

С тези си действия и забъркването на името ми в техните търкания, премиерът и президентът се поставят единствено в услуга на хора като Иво Прокопиев и олигархичните кръгове около него, чиито задкулисни бизнес интерес аз разобличавам през моите медии".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?