ПИБ не успя да докаже претенциите си за фалита на ВМЗ-Сопот

ПИБ не успя да докаже претенциите си за фалита на ВМЗ-Сопот

Пловдивският окръжен съд е прекратил производството за обявяване в несъстоятелност на "Вазовските машиностроителни заводи" (ВМЗ), Сопот, поискано от "Първа инвестиционна банка" (ПИБ), която е сред кредиторите на държавното предприятие. Това е решено в понеделник на заседание на съда при закрити врата, предаде БТА.

 

Делото, което може да доведе до фалита на дружеството, се спира, защото банката не е посочила размера на задълженията на ВМЗ, за които претендира, въпреки че съдът я е задължил три пъти да направи това. През февруари в хода на процеса обаче стана ясно, че от заводите са платили изцяло кредит на стойност 980 000 евро, по който ПИБ претендира, че има просрочени задължения.

 

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд и до произнасянето на съда временно няма да бъдат извършвани други процесуални действия по делото.

 

Ако жалбата на "Първа инвестиционна банка" бъде оставена без уважение от Апелативния съд, делото ще продължи само по молбата на другия кредитор " Механичен завод - Девин " АД, обясниха от съда.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?