Поредна идея за спасяване на държавните пощи - стават хазяи на банкови клонове

Поредна идея за спасяване на държавните пощи - стават хазяи на банкови клонове

В търсенето на начини за оздравяване и оцеляване на държавните пощи се обсъжда в техните клонове да се открият банкови офиси, както и да се отварят книжарници. това стана ясно на пресконференция на транспортния министър Данаил Папазов за отчета на стоте дни управление във вторник.

 

Това е поредната екзотична, но коренно противоположна идея на лансираната преди дни от шефа на "Български пощи" Пламен Павлов клоновете на оператора да се преместят в молове и хипермаркети.

 

Папазов съобщи още, че в сряда ще внесе пред Министерския съвет предложение за отпускане на още 6.5 млн. лв. от държавния бюджет за пощенския оператор, за да се гарантира работата му до края на годината.

 

Това ще е вторият транш от хазната към дружеството, което наскоро получи допълнителни 2 млн. лв., след като се оказа, че за тази година му е заложена прекалено ниска държавна субсидия от едно 2 млн. лв. при необходими 22 млн. лв. за работата на оператора.

 

Транспортният министър припомни, че съвместно със синдикатите се прави програма за оздравяване на дружеството. Има предложения неизплатените пари за дружеството през 2011 и 2012 година да бъдат включени като разход в държавния бюджет в бъдещи периоди.

 

Ще бъде направен и нов класификатор на длъжността за увеличаване на заплатите на редовите служители, каза Папазов.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес