Протестите добиха и нови форми - блокиране през деня на основни пътни артерии

Сн. "Марица"

Нов щрих във формите за протест нанесоха в неделя граждани от София и Пловдив. Докато в София за около 20 минути по обед бе затворено платното на бул. "Брюксел" в посока от летището към града, то няколко десетки пловдивчани блокираха за около час по същото време автомагистрала "Тракия между 118 и 120-ти километър.

И двата протеста не са имали разрешение за провеждането им, но полицията не се намеси и остави хората сами да вдигнат блокадите. Пловдивчани са изпратили уведомителни писма в петък до областното пътно управление и до община Марица, където е участъкът на магистралата, заради което днес не бяха санкционирани.

В София протестиращи обясниха, че акцията им е част от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, в Пловдив излезлите на магистралата казаха, че акцията е спонтанна, сами са събрали пари, с което са организирали извозването си с два автобуса до мястото на блокирането. Въпреки лошото време и острия вятър, сред протестиращите имаше и малки деца, дошли с родителите си.

Малко по-късно на блокираната автомагистрала "Тракия" пристигнаха още два автобуса с фенове на Локомотив Пловдив, които също увериха, че никой не им е платил да дойдат.

От останалите протестиращи коментираха, че не са викали феновете, но понеже се виждало, че не са провокатори и нямат агресивни намерения, са добре дошли.

След около час блокадата бе вдигната. Дотогава движението се отклоняваше през село Цалапица.

Споделяне

Още от България