Руски училища получили нареждане да си купят книга за детството на Путин

Училища в руската Тверска република са били помолени да купят стотици екземпляри от книга, посветена на училищните години на премиера Владимир Путин, предаде Франс прес.

Книгата е озаглавена: "Владимир Путин - родители, приятели, учители". Тя се появи на пазара за първи път още през 2004 г. и е дело на една от учителките на Путин - Вера Гуревич, преподавала му през 60-те години на миналия век.

Представител на властите на Бологовския окръг в Тверската република поясниха, че на училищата е било препоръчано да закупят книгата за Путин още през декември. Препоръката била отправена, след като местни ученици имали среща с автора на книгата. Още тогава те вече я били прочели и задавали множество въпроси на авторката, главно как се става президент и премиер на Русия.

Според в. "Комерсант" обаче училищните директори са получили не препоръка, а заповед да купят книгата. Изданието публикува в подкрепа документ, адресиран от местните власти до директорите на училищата.

Документът е бил разпратен в Бологовския окръг на 18 учебни заведения, сред които и една детска градина. В него се нареждало да се закупят общо 1000 екземпляра от книгата. Путин е сочен за фаворит за президентските избори на 4 март.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?