САЩ ще контрират всеки опит за намеса в изборите им през ноември

САЩ ще контрират всеки опит за намеса в изборите им през ноември

Президентът Доналд Тръмп заяви, че е имало намеса от Русия и вероятно от други страни в президентските избори в САЩ от 2016 г. и добави, че САЩ ще контрират всеки опит за намеса в изборите им за Конгрес през ноември т.г., предаде Ройтерс.

"Руснаците по никакъв начин не повлияха на гласуването ни, но със сигурност е имало намеса и вероятно е имало намеса и от други страни и може би частни лица", заяви Тръмп на съвместна пресконференция в Белия дом с шведския премиер Стефан Льовен.

"Правим много задълбочено проучване и имаме някои много силни предложения за изборите тази година. Ще контрираме всичко, което правят, ще го контрираме много силно", добави той.

Тръмп заяви, че на тазгодишните избори щатите трябва да предвидят резервни варианти за гласуване с хартиени бюлетини. "Това е старомодно, но винаги върши работа", каза той, цитиран от Асошиейтед прес.

Стефан Льовен заяви, че шведското разузнаване работи усилено за опазване на избирателната система на Швеция и осуетяването на чуждестранна пропаганда.

"Изборните резултати в една страна не трябва да се определят от никой друг освен гласоподавателите на тази страна", каза шведският премиер.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?