СДС ще участва на парламентарните изборите в коалиция

СДС ще участва на предстоящите парламентарни избори в коалиция с партии от бившата Синя коалиция – Българска социалдемократическа партия, Обединени земеделци и Радикалдемократическа партия в България Това съобщи в неделя в Пловдив председателят на СДС Емил Кабаиванов след заседание на Националния съвет на партията.

Съветът е приел основите на общата политическа платформа, която по думите на Кабаиванов, щебъде подписана през следващата седмица. В коалицията с името Съюз на демократичните сили влизат още "Гергьовден" и сдружението "Патриот".

Имаме мандат да водим разговори с партии и организации от дяснополитическото пространство, които подкрепят нашите ценности, каза лидерът на СДС. По думите му в края на март окончателно ще стане ясно какъв ще е съставът на коалицията.

Според Кабаиванов подписването на общата политическа декларация с тези партии недвусмислено подсказва, че Синя коалиция няма. По думите му тя ще продължи да съществува като парламентарна група само в този парламент.

ДСБ може да се опита да използва името, но няма да бъде морално и ние имаме юридически възможности да не допуснем това, допълни Кабаиванов.

Целта на коалицията  е Съюз на демократичните сили да бъде алтернатива на сегашното политическо статукво, което е виновно за монополите, олигархията, корупцията, зави Кабаиванов. Според него политиката има нужда от морал, истина и отговорност.  Ще сме алтернатива на всички, които доведоха България до нисък стандарт на живот, висока корупция и задкулисие в политиката, каза още лидерът на СДС.

Споделяне

Още по темата

Още от България