Шеф в "Левски" отрече, че се водят преговори за смяна на собствеността

Клубът обяви 2 млн. лева печалба, но нетните активи са отрицателни

Павел Колев, сн. БГНЕС

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев отрече появилите се информации в някои медии, че клубът е в напреднали преговори за смяна на собствеността си.

Пред сайта на "сините" Колев посочи, че тази информация "категорично не отговаря на истината".

"Изпълнителният директор на клуба не е давал изявления в този смисъл, а е съобщил, че в клуба се работи за позитивно развитие на ситуацията след края на извънредното положение. Надяваме се всички да сте здрави и очаквайте да бъдете информирани официално от нас, когато има реални новини", посочва Колев.

Той пое оперативната власт в клуба, след като Васил Божков се ангажира с издръжката на клуба.

В момента мажоритарният пакет от акции на "сините" е в ръцете на Георги Попов, който се смята на приближен до Божков. Срещу тях прокуратурата повдигна няколко обвинения, но двамата са в Обединените арабски емирства. Българските органи изискват екстрадацията им, но все още не се съобщава за развитие по случая.

Премиерът Бойко Борисов на няколко пъти вече заяви любовта си към "Левски" и излезе неофициална информация, че държавата може да налее средства в клуба под формата на рекламни договори.

Издръжката му и финансовото оцеляване на клуба обаче към момента са под въпрос. 

В четвъртък столичният клуб публикува годишния си финансов отчет за 2019 година.

Според документите, които могат да бъдат открити на сайта www.levski.bg, клубът има акционерен капитал в размер на 30 669 974 лева, разпределен в толкова на брой акции от по 1 лев. 

Kлубът e дал 13.5 милиона лева за заплати през 2019 година. Освет това "Левски" обявява печалба от почти два милиона лева. Приходите на клуба през миналата година са в размер на 24 691 000 лева, което е почти двойно повече спрямо 2018 г.

Нетните активи на клуба обаче са отрицателни: - 8,347 милиона лева.

От "Левски" обаче са уверени, че клубът може да функционира нормално чрез финансова подкрепа от основните акционери, се посочва в отчета.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт