Шестима простреляни по време на бдение в Чикаго

Шестима простреляни по време на бдение в Чикаго

Шестима души, сред които 12-годишно момиче, бяха простреляни снощи на бдение в Чикаго, съобщиха американски медии, цитирани от Ройтерс.

Престъпна група открила стрелба в ресторант в квартал "Грейтър гранд кросинг", където се провеждало бдение за 20-годишния Джамая Фийлдс, прострелян и убит в понеделник, информира в. "Чикаго трибюн". Мишена на нападателите бил един от присъстващите.

Шестимата простреляни са приети за лечение в местни болници. Шестнайсетгодишно момче, простреляно във врата, е в тежко състояние. Останалите петима, включително 12-годишното момиченце, което е с повърхностна рана на главата, са стабилизирани.

Няма задържани, съобщи говорител на полицията.

Според данни на ФБР и местната полиция в Чикаго, който е с население 2,7 милиона души, миналата година е имало най-много престрелки и убийства, а процентът на разкритите убийства е най-нисък за страната.

Във вторник новият американски президент Доналд Тръмп предупреди, че "е готов да изпрати федералните", за да се справят с "касапницата" в града, ако местните власти не успеят да намалят броя на убийствата.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?