Константин Тренчев:

Ще цъфнем и ще вържем, ако тръгне икономиката, а не, ако някъде дойде администрация

Ще цъфнем и ще вържем, ако тръгне икономиката, а не, ако някъде дойде администрация

Ще цъфнем и ще вържем, ако тръгне икономиката, а не ако някъде дойде администрация. Така в неделя лидерът на КТ "Подкрепа” Константин Тренчев коментира намеренията на правителството за децентрализация на администрацията, чрез преместването на нейни звена в различни райони на страната.

Тренчев припомни признанието на финансовия министър Симеон Дянков, че засега няма разчети за готвената промяна.

"Всичко това, според мен, е една маневраза отклоняване на внимание от факта, че с електроннотоправителство, което сме обещали от сумати време, нещата невървят и май няма да се състоят, поне в, така, по-голям обем повремена тази администрация”, каза лидерът на "Подкрепа”.

Той разказа, че при него са ходили "много притеснени” хора на различни позиции в администрацията. "Те казаха, че не одобряват, защото децата им учели, изплащали кредити за апартаменти и т.н., и - направи нещо, така в резюме беше техният апел. Аз им казах, че това, което мога да направя, е да ги посъветвам да напишат по едно плакатче, аз също ще напиша, и заедно всички пред Министерския съвет”, каза д-р Тренчев.

Според него от разместването ще настъпи сериозен хаос, а тя и сега не работи перфектно, като замисълът е "да се разкарат неудобни хора, да се сложат други хора, да се породят очаквания в определени населени места - ето, виждаш ли, тук, сега, нали, ще цъфнем и ще вържем”.

"Кажете ми каква е логиката, каква е логиката митниците да отидат в Русе? Ако е въпрос за натоварена митница, трябва да е външна митница. Ние имаме две външни митници големи, едната е Капитан Андреево - Капъкуле, другата е Калотина. Защо трябва да отидат на вътрешна митница и примерно Русе? Дайте ми аргумент", даде пример Тренчев с намерението за преместване централата на агенция "Митници" в Русе, откъдето е нейният директор.

Той изрази несъгласия и със свързаните с бонусите промени в Закона за държавния служител, които според него се приемат „най-вероятно, за да се наслагат наши хора и те да вземат някой лев, и това да е, така, законосъобразно, законоприемливо”.

„Да промениш нещо и то да се обърка и да работи по-лошо, не трябва да се нарича реформа”, заяви Тренчев.

Споделяне

Още по темата

Още от България