Швейцарски националисти се противопоставят на план за ограничаване на имиграцията

Предложението в Швейцария да се въведе ограничение за имигрантите среща съпротива дори от страна на представители на основната националистическа партия, предаде Асошиейтед прес.

На 30 ноември швейцарците трябва да се произнесат по инициативата "Екопоп". Според поддръжниците ѝ по причини, свързани с опазването на околната среда, имиграцията не бива да води до увеличаване на населението с повече от 0,2 процента на година. Те също така искат 10 процента от помощите за развитие за други страни да бъдат пренасочени за семейно планиране.

Министърът на отбраната, гражданската защита и спорта Уели Маурер от националистическата Швейцарска народна партия заявява пред вестник "ЗонтагсБлик", че подкрепата за "Екопоп" би била "опасна". По думите му инициативата ще затрудни компаниите при набирането на работна ръка.

Вотът ще бъде произведен няколко месеца след като бе представен подкрепеният от Швейцарската народна партия план за определяне на квоти за имиграцията от всички държави, чиито подробности все още не са уточнени, отбелязва Асошиейтед прес.

Споделяне

Още от Свят