Соломон Паси: ГЕРБ и БСП да направят национално отговорно правителство

Соломон Паси

Редно е национално отговорно правителство да бъде съставено от двете най-големи партии - ГЕРБ и БСП, заяви бившият външен министър в правителството на Симеон Сакскобургготски Соломон Паси.

 

Според него, ако ГЕРБ и БСП са отговорни, трябва да направят правителство.

 

"Ако вкарат в една коалиция ДПС и "Атака", това ще бъде най-безпринципната коалиция - не смятам, че безпринципността е начин за управление на държавата", посочи Паси.

 

Той коментира, че след тези избори има един напълно поляризиран парламент - без нюанси и обертонове.

 

"Имаме два огледални черно-бели образа на ГЕРБ и БСП, два огледални черно-бели образа на ДПС и "Атака". При такъв крайно поляризиран парламент голямата отговорност трябва да поемат големите партии - ГЕРБ и БСП. След като такава коалиция може в продължение на четири години да управлява Германия, няма никаква причина същата коалиция да поеме и да управлява България", посочи Паси, цитиран от БТА.

 

"Аз съм оптимист, защото действията, които предприехме между 1990 и 2007 година, ни сложиха на релси, които са необратими. Това, на което можем да разчитаме, е много повече влияние от Брюксел - то е благотворно; мониторинговите механизми са здравословни за нас", каза още Соломон Паси.

Споделяне

Още от България