Тръмп подозира ФБР за внедрен агент в предизборния му щаб

Тръмп подозира ФБР за внедрен агент в предизборния му щаб

Американският президент Доналд Тръмп подозира, че ФБР вероятно е внедрило свой агент в предизборния му щаб през 2016 г. или е вербувало служител, разботил за кампанията му, съобщиха американски медии.

Засега държавният глава се въздържа директно да обвини ведомството в шпионаж, но твърди, че имало сведения, че поне един човек от ФБР е участвал в щаба му.

Тръмп обаче не казва откъде разполага с подобна информация, но написа в социалната мрежа "Туитър", че "ако е вярно, това е най-големият политически скандал на всички времена".

Авторитетният ветник "Ню Йорк таймс" пише, че ФБР е ползвало услугите на таен информатор по време на разследването, което било в екипа на Тръмп по време на предизборната му кампания през 2016 г.

Според източници на изданието "агентът" бил американски университетски преподавател, работещ във Великобритания. Той поддържал връзка с двама души, които тогава били съветници на Тръмп – Джордж Пападопулос и Картър Пейдж. И двамата са разследвани заради твърденията за евентуална намеса на Русия в предизборната кампания в САЩ през 2016 г.

От ФБР отказат коментар на твърденията за внедрен негов служител в предизборния щаб на Доналд Тръмп.

Споделяне

Още от Свят