Установена е самоличността на един от помощниците в атентата в Бургас

Разследващите имали и нов портрет на атентатора

Установена е самоличността на един от помощниците в атентата в Бургас

Единият от двамата вероятни помагачи на атентатора от Бургас вече е с установена самоличност, съобщи Станелия Караджова, завеждащ бургаския окръжен следствен отдел.

 

Според Караджова помагачът се казва Ралх Улиям Рико. Тя обаче не даде повече информацията за самоличността му. Освен това разследването е събрало данни за още едно - четвърто лице, помагало за атентата.

 

Изготвен е нов портрет на извършителя на атаката в Бургас, съобщи Караджова пред ТВ7.

 

Според разследващите не може да се направи пълно описание на случилото се в последните минути, защото липсват показания на лица, които са били в близост до мястото и са видели действията на атентатора, непосредствено преди взрива.

Поведението на извършителя в дните преди атентата показва, че той не е имал намерение да слага край на живота си. Заключението е направено на база разкази на свидетели, които са го разпознали в хода на разследването, и при анализ на записи от камери.

При взривяването на автобус с израелски граждани на летището в Бургас на 18 юли, загинаха седем души, сред които и българският шофьор на автобуса, а десетки други бяха ранени.

 

София на този етап официално не споделя версията на Израел, подкрепяна от САЩ и Великобритания, че зад атаката стоят Иран и Хизбула. До момента МВР е разпространило само фотороботите на двама души, които се предполага, че са свързани с атентата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?