Валери Симеонов: Във всяко гето - полицейско управление

Вицепремиерът обмислял да поиска оставката на шефа на ДНСК

Валери Симеонов: Във всяко гето - полицейско управление

“Във всяко гето трябва да има полицейско управление. То ще инспектира и нормализира обстановката вътре. Тази вътрешна престъпност в гетото трябва да се овладее”. Такава идея лансира във вторник пред Нова телевизия вицепремиерът и съпредседател на “Обединените патриоти” Валери Симеонов.

"На много места в Европа е така. В квартал "Моленбек" в Брюксел (бел. ред. - кварталът е заселен почти изцяло от мюсюлмани, повечето от които мигранти) полицейското управление е вътре в него. С моментни хрумвания в сутрешния блок обаче няма да решим проблема", заяви Симеонов.

Повод за коментара му станаха събитията в Асеновград в последната седмица. Миналия понеделник избухна скандал между роми и българи на язовир край града, който доведе до масов бой, при който пострадаха 7 души, а девет души, всички от които роми, бяха арестувани и прокуратурата им повдигна обвинения.

По думите на Симеонов приобщаването на ромския етнос зависи от премахването на гетата.

Вицепремиерът ще поиска оставката на шефа на ДНСК

Вицепремиерът обяви още, че обмисля да поиска оставката на шефа на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева. Повод за решението му е заведение на плажната ивица, което се разпростира върху 1.3 дка, но е обявено като преместваем обект.

По думите на Симеонов той лично е провел разговор с Гечева, в който е сигнализирал за проблема. След като видяла снимки на заведението от високо, тя също се съгласила, че това не е преместваем обект. В последствие обаче “нейните служители” го саботирали.

"ДНСК пречат на прилагането на закона. Чувствам се саботиран, но аз трудно се отказвам от това, с което съм се захванал. Най-вероятно ще поискам оставката на Гечева", заяви Симеонов.

Вицепремиерът добави, че е посетил няколко заведения в Слънчев бряг, за да замери шума късно вечерта.

Симеонов припомни, че позволеният шум след 22 ч. е 50 децибела. Той е успял да замери 91 децибела на 400 метра разстояние от едно от най-популярните нощни заведения в Слънчев бряг.

"Това е брутално газене на закона. В Слънчев бряг генераторите на шум са по централните алеи, а навътре в самия курорт е по-спокойно. Ще видите какво следва за нарушителите, няма да се издаваме", допълни съпредседателят на Обединени патриоти, като определи предстоящият подход като “ноу-хау”.

Според него алкохолният туризъм в страната е "резултатът от лакомията на местни измислени бизнесмени, на хора, които са решили да забогатеят за един сезон". По думите му никой от тези хора няма комуникация с големи туроператори, които вече избягвали да предлагат този тип почивка.

 

 

Споделяне

Още по темата

Още от България