"Вашингтон пост" спира седмичника си заради кризата и Интернет

Американският вестник "Вашингтон пост" в края на годината ще спре да публикува седмичното си издание поради силен спад на тиража, който е намалял от 150 000 на 20 000 броя за десет години, пише в личния си блог неговият медиатор Андрю Алегзандър, цитиран от Франс прес.

Националното седмично издание на "Вашингтон пост", започнало да излиза преди повече от 25 години, помества статии за актуални събития, репортажи, литературна критика, редакционни статии и лични мнения, както и комикси от всекидневното издание на вестника.

Директорката на седмичника Шарън Скот обясни, че мрежата от абонати на изданието "буквално умира". Тя изтъкна, че все още са налице печалби, но това едва ли ще продължи.

Издателската група "Вашингтон пост" отчете печалба през първото тримесечие благодарение на подразделението си за образователна литература, но всекидневникът отчита загуби в резултат на намалелите постъпления от реклама заради спада на тиража и преориентирането на читателите към безплатните интернет сайтове.

Споделяне

Още от

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?