Волен Сидеров пред Ройтерс: Ще сваля правителството, ако подкрепи санкции срещу Русия

Волен Сидеров пред Ройтерс: Ще сваля правителството, ако подкрепи санкции срещу Русия

Националистическата партия "Атака" ще работи за сваляне на правителството в София, ако то подкрепи нови санкции на Запада срещу Русия заради анексирането на Крим, заяви лидерът ѝ Волен Сидеров в ексклузивно интервю за Ройтерс. Агенцията уточнява, че "Атака" държи баланса на силите в парламента и заплахата ѝ е ярък пример за вътрешния натиск, който изпитват европейските правителства при заемането на позиция в най-тежката криза между Изтока и Запада на континента от края на студената война.

"Ако сегашното правителство ги подкрепи (нови санкции - бел.ред), аз ще заема твърда опозиционна линия спрямо него и ще работя за свалянето му. След това ще трябва да си отговорим на въпроса какво правителство и какво мнозинство ще последва, дали ще бъде същото или то може да бъде променено", казва Сидеровп и допълва: "Това е проблем за избирателите, които трябва да се пробудят и най-после да разберат, че правителството на България трябва да води независима политика и да сложи край на колониализма, в който бяхме вкарани насила."

Агенция Ройтрес отбелязва, че "Атака" е открит критик на САЩ и членството на България в НАТО, както и че е единствената българска партия, открито подкрепяща руската интервенция в Украйна. За да изтъква българските връзки с Русия, Сидеров е монтирал на стената на кабинета си стари оръжия, някои от които са от руско-турската война срещу Турция, помогнала на България да сложи край на 500-годишно османско владичество, разказва агенцията.

Обявените от Волен Сидеров закани пред Ройтрес да сваля правителството на БСП и ДПС не са нещо необичано. Те се отправят периодично и далеч предхождат анексирането на Крим от Русия. Настоящите заплахи изглеждат съвсем логично продължение на политиката на "Атака" да поставя страховити условия и ултиматуми на управляващите, а после тихомълком да забравя за тях, като продължава да подкрепя правителственото мнозинство, но в същото време да "помпа мускули" пред електората.

Споделяне

Още по темата

Още от България