"Воля" пак настоя пътните глоби да се плащат в патрулката

"Воля" пак настоя пътните глоби да се плащат в патрулката

"Воля" отново внесе законопроект, който предвижда поставяне на ПОС терминали за плащане с банкови карти на глобите на КАТ на място в полицейските патрулки. През юли партията за първи път внесе подобно предложение, но то бе отхвърлено от Народното събрание.

Формацията напомня, че само от януари 2016 до юни 2017 година несъбраните от КАТ глоби са за близо 70 милиона лева. В позицията се напомня, че оборудването на патрулките с терминали за плащане ще спести много време на шофьорите. На тях често им се налага да си вземат почивен ден, за да си платят глобите, казват от "Воля".

"Грешка беше, че другите парламентарни групи не приеха нашето предложение още миналата година. Ако го бяха направили, постъпленията към държавния бюджет щяха да са значителни. А стана обратното - държавата продължава да губи десетки милиони от бездействие. Внасяме предложението си отново, защото към нас се обърнаха много потърпевши шофьори, чийто книжки са били отнети, заради неплатени глоби. От друга страна, ясно е, че иззетите книжки няма да напълнят хазната“, коментира депутатът от "Воля" Боряна Георгиева, цитирана от пресцентъра на партията.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?