Втора аутопсия и разпити търсят истината за смъртта на Майкъл Джексън

Втора аутопсия и разпити търсят истината за смъртта на Майкъл Джексън

След като първата аутопсия на неочаквано починалия в четвъртък поп идол Майкъл Джексън не даде отговори на въпросите за смъртта му, семейството му поиска втора, а полицията на Лос Анджелис привика за разпит лекаря, който е бил с певеца в момента на колабирането му и се е опитал да го реанимира, предаде ББС в неделя.

Докторът Конрад Мъри е наел адвокати да защитават интересите му. Представляващата го кантора посочва, че той е смятан за свидетел по делото и по никакъв начин не е мишена на обвинения.
В деня на смъртта на Джако полицията конфискува паркираната пред дома на певеца кола на Мъри, тъй като смята, че е възможно в нея да има веществени доказателства като опаковки от лекарства.

Резултатите от направената в петък аутопсия, противно на слуховете за тежкото здравословно състояние на звездата, посочиха, че той е бил в добро общо физическо състояние.

Ранди Филипс, представител на компанията-организатор на 50-те концерта, които кралят на попа трябваше да изнесе в Лондон, твърди пред “Лос Анджелис таймс“, че Джексън бил “фантастичен“ на генералната репетиция за шоутата, които трябваше да почнат на 13 юли.

"Той не спря за момент, за да си вземе бутилка с вода или да си почине. Изпълняваше песен след песен", разказва друг член на екипа Ед Алонзо.

"Каза ми колко е щастлив и че нещата стават така, както иска", заяви на свой ред мениджърът на певеца Франк Дилео.

Токсикологичните анализи за това дали Майкъл Джексън е починал от злоупотреба с медикаменти ще отнемат няколко седмици. От болницата, където бе извършена аутопсията на тялото, обаче съобщиха, че той е взимал определени лекарства с рецепти, но кои са те не бе уточнено.

Според бившата бавачка на трите деца на Майкъл Джексън Грейс Руарамба, певецът бил зависим от лекарствата, които смесвал безразборно така, че на нея ѝ се налагало редовно да му правела промивки на стомаха.

“Имаше моменти, в които изглеждаше толкова зле, че не позволявах на децата да го виждат. Той ядеше много малко и смесваше твърде много лекарства", казва бавачката. Тя дори веднъж повикала майката на певеца Катрин и сестра му Джанет, за да поиска намесата им да го убедят да се лекува от тази зависимост, но Майкъл се настроил срещу нея и я обвинил, че го е предала.

Руарамба, грубо уволнена през декември миналата година от певеца след десетгодишна работа, изрази опасения за бъдещето на децата и отлетя от Европа за Лос Анджелис с надеждата да ги види.

Майкъл Джексън беше баща на три деца - на 12-годишния Принс-Майкъл Джуниър и 11-годишната Парис Майкъл Кетрин, родени от медицинската сестра Деби Роу, и седемгодишния Принс-Майкъл Втори, чиято майка е неизвестна и е използвана само за износването му.

Съдбата на трите деца остава неясна. Първите съобщения бяха, че с възпитанието им ще се заеме майката на Майкъл Джексън Катрин, но не се изключва Деби Роу да започне съдебна битка за своите деца.

Семейството на Краля на попа разпространи съобщение, в което заявява, че е "онемяло и съкрушено" от смъртта на своя "скъп син, брат и баща", предаде агенция Франс прес.

"В един от най-мрачните моменти в живота ни е трудно да намерим подходящи думи за тази внезапна трагедия", се казва в съобщението.

"Нашият скъп син, брат и баща на три деца си отиде така неочаквано, по толкова трагичен начин и толкова рано. Той ни остави онемели и съсипани до такава спепен, че общуването с външния свят на моменти ни изглежда почти невъзможно", пише семейството.

"Майкъл ни липсва безкрайно, мъката ни не може да се опише с думи. Но Майкъл не би искал да се отпуснем сега. Затова искаме да благодарим на всички вас, верните му почитатели и фенове по света, които толкова обичате Майкъл", продължава семейството.

"Не се отчайвайте, защото Майкъл ще продължи да живее във всеки от вас", казва семейството на публиката на краля на попа.

Бащата на певеца Джоузеф Джексън добавя от свое име: "Внуците ми са дълбоко развълнувани от цялата любов и подкрепа, която им засвидетелствахте, на тях и на баща им Майкъл Джексън".

Оказа се, че смъртта на Джако е довела интернет до ръба на краха. СиЕнЕн съобщи за временно парализиране на някои от най-популярните сайтове покрай експлозията на активност в глобалната мрежа след обявяването на печалната новина.

В продължение на около половин час след обявяването на смъртта на певеца мнозина потребители на Google News - новинарската част от търсачката Google, са имали сериозни проблеми с достъпа до нея и зареждането на резултатите от търсенето.

Веднага трафикът се е пренасочил към други места като прочутия сайт за слухове и новини за звездите TMZ, който първи пусна историята. Вълната буквално удавила сайта и потребителите продължили към други източници на информация.

От СиЕнЕн съобщават за петкратно увеличение - до 20 милиона зареждания, на посещаемостта на сайта им в първия час след обявяването на новината.

Wikipedia също е била подложена на натиск. Според CNET за по-малко от 24 часа статията за поп звездата е била редактирана почти 500 пъти, а в един момент целият сайт е бил временно претоварен от трафик.

Удари понесоха и големи новинарски и вестникарски сайтове. Страницата на “Лос Анджелис таймс", изданието, което първо съобщи новината, на моменти е бил недостъпен. За около 40 минути е била парализирана услугата AIM за кратки съобщения на компанията AOL, която коментира, че това е повратен момент в историята на интернет, защото "никога преди не сме виждали нещо подобно като мащаб и дълбочина".

В рамките на няколко часа ситуацията се е нормализирала, макар че фен сайтът mjfanclub.net продължава на моменти да изпитва затруднения, допълват от СиЕнЕн.

Споделяне

Още от