"Яневагейт" продължава с разказ за премиерския "приятел" Сашо Сталийски

Премиерският "приятел" Сашо (Александър) Сталийски си е "оправил отношенията" с КТБ и си е изчистил сметките, придобивайки плевенската фабрика за стъкло "Рубин", която беше в портфейла на КТБ. Това е темата на поредния епизод от "Яневагейт", публикуван от сайта "Биволъ" в сряда.

Бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева споделя с адв. Момчил Мондешки и Румяна Ченалова, че е говорила със Сталийски да посредничи за предотвратяването на "опраскването" ѝ покрай аферата "Червей". Сталийски обаче отказал пряко посредничество и предал на Янева, че "той иска да си се види с тебе".

Владимира Янева разказва, че не желае да се вижда пряко с премиера с недвусмисления аргумент, че подобна среща би протекла само по един единствен начин. Тя казва, че се "познава с Бойко лично, при това много добре“ и допълва:

"Аз си знам съображенията от едно време. Знам си как седят нещата и не искам да ходя. Аз ако съм искала да преспя с Бойко, съм щяла да преспя преди 5 години. Ти к'ъв мислиш ще бъде разговорът с него? Че ме пита юридически правилно ли съм подписвала СРС-та ли?”, допълва Янева.

В този контекст Момчил Мондешки описва как Борисов снимал сексуалните си набези към всякакви посетители с две камери, а после ги обсъждали с приятели, докато люпели семки. Тази част от записа беше публикувана миналата събота.

Извън подробностите за срещите при премиера този епизод от "Яневагейт" потвърждава нещо, която вече бе писано от медиите преди време – че Александър Сталийски е придобил контрола върху "Рубин". Публикациите по темата излязоха, след като записите вече са били направени и няма как участниците да са коментирали общоизвестна информация.

Сайтът "Биволъ" напомня, че отношенията на Сталийски с КТБ в парично изражение са около 20 млн. лв. Той не успява да изтегли значителна част от тази сума преди затварянето на банката на 20 юни 2014 година. Медията предполага, че вместо парите Сталийски е бил компенсиран със стъклозавода.

Ето цялата стенограма от записа, както е записана от "Биволъ":

Мондешки: Не мога го повярвам тва още. Значи тея откакто дойдоха само се опитват по някакъв начин да ти скроят шапката.

Янева: Кой тва?

М: Бойко.

Я: Е тва да, тва е ясно. Тва е ясно.

Ч: Толкова е…

Я: Аз веднъж ходих при Сашо Сталийски и говорих с него, обаче Сашо ми вика… Не мога да се меся. Много съм близък с него, знаеш, всичко…

М: Сашо Сталийски разбра ли, че си е оправил отношенията с КТБ? Взел е Рубин, фабриката за стъкло.

Я: Знам, че го е взел. Да, знам, той ми каза.

М: Така че вече си е изчистил сметките.

Я: Обаче, казва, той си иска да се види с тебе и да си се разбере с тебе и аз не мога да посреднича, съжалявам. Мога след като ти си говорила с него да го ръчкам после за нещо да му говоря, но ти казва трябва да си говориш.

Ченалова: Ми ти що не отидеш да си говориш?

Я: Ми щот не искам. Сега.

М: Имаш съображения.

Ч: Да де, ти си знаеш, ми аз не те питам…

Я: Така седят нещата и не искам да ходя. Аз ако съм искала да преспя с Бойко, съм щяла да преспя преди 5 години… Ся зорлем да го правя пет години по-късно, когато не искам, няма смисъл. Ся за кво трябва да отивам да влизам в някаква ситуация, в която да се чудя ни напред, ни назад, да стане още по-лошо. Няма смисъл си влизам в такава ситуация. Ти къв мислиш, че ще бъде разговора с него? Че ме пита юридически правилно ли съм подписала СРС-та ли?

Ч: Толкова ли па низко?

М: Мондешки: Той е така и после разказва на всички квооо…

Янева: Моля ти се…

М: С кого, с коя, клипчета си прави, има две камери в тва, после ги рас… с охраната много се забавляват…

Ч: Е…

М: Ловят се на бас дали от първия или от втория път. Там е страшно!

Я: Ми естествено.

М: Цинично е. Вечер се събират на карти, люпят семки и обсъждат клипчето.

Ч: Много е грозно тва.

М: Хахаххахаа, добре, че не му е фен. Добре извинявай, тва не е…

Я: Факт е, че към определени жени има и положително отношение. От тия, с които е бил.

М: Сигурно.

Я: Така е, ся, има една, на която и купи къща в Барселона за милион и половина евро! Има една друга, тя ходи в „Шервиньо“, забраих ѝ името как се казваше, която беше на един негов много близък приятел от „Котараците“ жена. Как се казваше не мога да се сетя в момента. Както и да е. Тя му беше протокол.

М: Ъ-хъ.

Я: Ииии… Макар че тоя му беше много близък приятел той се залюби с нея, ма в смисъл, не знам после какво стана, в смисъл още ли са заедно, разделиха ли се, нямам представа. Не мога ти кажа кво стана.

М: (въздиша).

Я: Но към нея определено имаше отношение, в смисъл, не му беше като за едното чукане.

М: Да. (въздиша).

Я: За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София.

М: Ъ-хъ.

Я: Което е страшно неприятно да ти кажа.

Ч: Ужасно.

Я: Все пак.

М: Кви чудеса съм чувал…

Я: Доста неприятно е.

М: Да. Значи разминава се сега и след шест месеца. ОК. Никакви оставки, никакви такива.

Я: А, да бе, да. Ще те слуша аз.

М: Ако искаш си я напиши и си я скрий някъде.

Я: Даа? Ми нищо, кво да става? Ми чакам, не знам, предполагам, че в момента обсъждат. Поне нищо не тече по сайтовете. Е, не са ми се обадили, то кой да ми се обади? Те като са вътре и обсъждат кой да ми се обади? Не, не, не, те ся са влезли към 3 часа доколкото знам. Два и половина – три някъде. То ся колко е? Три и половина. А? До Съвета да ходя? А, не знам, ще видя. Зависи в колко свършват. Ще видя. Сигурно не. М-м, ще видя. Какво? Еми като се прибера, кога. Еми не знам още. Въпрос след въпрос Илийката ми задава.

М: Притеснен е. Нормално е да е притеснен.

Я: Хиляда въпроса ми зададе.

М: Такова чудо не се е случвало, нали, досега. А Галя Георгиева нямаш ли подозрение, че действааа.. под диктовката на главния прокурор и всичко ще се фокусира за хора свързани с тебе, около тебе и така нататъка, за да може със сигурност хватката да е по-силна? Помисли само.

Я: Може и да си прав, не знам. Не само се замисли, хора, които проверява, ОК…

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?