"Закопчан" диджей и иззети уредби в акция на Валери Симеонов срещу шума по морето

Потърпевшият в среднощната полицейска проверка на Слънчев бряг е DJ Станчо

"Закопчан" диджей и иззети уредби в акция на Валери Симеонов срещу шума по морето

С арестуван диджей и иззета озвучителна апаратура е приключила среднощна полицейска проверка в курорта Слънчев бряг,  в петъчната нощ, похвали се вицепремиерът Валери Симеонов във Фейсбук в събота.

Акцията се случва часове, след като в петък сутринта къмпингуващи на дивия плаж "Корал“се оплакаха от среднощно претърсване на личните им вещи от полицията. От министерството на туризма обявиха това за рутинна проверка, но почиващите в къмпинга обясниха, че това се случило за пореден път в последната седмица и заподозряха, че причината за проверките са подадени от тях сигнали за незаконни разрешителни строежи в района.

В резултат на проверката в Слънчев бряг е бил арестуван един от известните диджеи у нас – Станчо, който се извини на феновете си във Варна, за където е имал планирано участие в събота вечерта, че няма да може да го изпълни. 

Симеонов, който като вицепремиер отговаря за туризма и си постави за цел връщането на тишината в българските курорти, започва историята от първо лице с думите: "Тази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт".

След което разказва как се случило това.

"В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Бургас, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на районното. Започнахме мащабни изненадващи проверки, като първият удар беше върху прословутия Оксижен на известната пазарджишка мутра Божо "Кравата“. Заведението е имало над 20 акта за нарушения до снощи, но продължаваше да работи и да нарушава разпоредбите за шум. Тази нощ, обаче, им бяха иззети музикалните уредби и под слисаните погледи на собствените им охранители, Оксижен прекрати работа. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенция по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и други. Заради отказ за съдействие и съпротива DJ-ят беше "закопчан“ с белезници и прибран в районното за 24 часа.

След като приключихме проверката на Оксижен и заведението затвори, мутрите внесоха нови апаратури.


Изчакахме "възкръсналото“ заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите .

По същото време, вторият екип проверяваше съседните заведения – известното със силното си озвучаване Съни Дриймс, като след това се прехвърли към друго скандализиращо обществения ред заведение на централната алея - Корнера. Само за минути, двете огромни тераси потънаха в тишина. Странно е, че друго знаково заведение – 4U – тази нощ не работеше, като съмненията за теч на информация предстои да бъдат проверени.

Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона. Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията".

"От тази нощ, битката за тишината ще бъде война", завършва постът на Валери Симеонов. .

Арестуваният диджей също реагира в социалната мрежа ,като написа, че е бил арестуван и унижен публично пред пълен клуб в Слънчев Бряг. "Отнети са ми лични вещи( Лаптоп и зарядно), без адекватно обяснение от РУ Несебър Сл. Бряг....написаха ми 2 броя наказателни постановления ... едното за това, че пускам музика (това ми е професията), 2-рото постановление и ареста са вследствие на това, че отказах да предам Лаптопа доброволно ...

ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ПРИЯТЕЛИ И ФЕНОВЕТЕ СИ ВЪВ ВАРНА ,ДНЕС НЯМА ДА.МОГА ДА ИЗПЪЛНЯ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ...", написа Станчо.

По-късно и от МВР съобщиха за акцията, като обясниха, че "проверките са системни и целят спазване на законовите изисквания в търговските обекти" и са били в увеселителните заведения разположени по главната алия на комплекса. От информацията стана ясно, че и от второто цитирано от Симеонов заведение е била иззета озвучителна апаратура.

Първата дискотека била нееднократно глобявана заради вдигания шум, а сега заведението било проверено и дали спазва финансовата дисциплина, изискванията за нерегламентирани храни, за пожарната безопасност, както и дали персоналът има трудови договори и здравни книжки.  В случай,  че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове.

От МВР обясниха, че този тип проверки се извършват от началото на летния сезон и "стремежът им е дисциплиниране на търговските обекти към спазване на законовите изисквания". О

Споделяне

Още по темата

Още от България