Борисов обсъди с руския посланик газовия хъб и търсенето на инвеститор за АЕЦ "Белене"

Бойко Борисов и Анатолий Макаров

Реализацията на плановете на българския премиер Бойко Борисов за изграждането на газов хъб край Варна и търсенето на частен инвеститор за продължаването на спрения строеж на АЕЦ "Белене" са обсъдили на среща в Министерския съвет Борисов и руският посланик Анатолий Макаров. Това съобщиха от правителствената информационна служба в четвъртък

Посланикът е честитил третия мандат на премиера и му пожелал успех. Двамата са очертали като области от взаимен интерес търговско-икономическата сфера, туризмът, реализацията на енергийни проекти в България и по-конкретно – на европейския газов хъб "Балкан“ и търсенето на частен инвеститор за АЕЦ "Белене“.

По същите икономически въпроси Борисов разговаря с руския президент Владимир Путин по телефона преди две седмици. Темата за газовия хъб преди дни отново стана актуална в контекста на изявление на руския премиер Дмитрий Медведев, който обяви, че се преговаря с редица европейски държави, сред които и България, да станат входна точка за втората тръба на газопровода "Турски поток". Различин политически сили в страната ни открай време настояват за разклонение на "Турски поток" за газовия хъб "Балкан" край Варна, с което да се осигурят част от количествата за газоразпределителния център.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?