БСП стартира подписката за ядрен референдум

Подписка за провеждането на национален референдум за развитието на атомната енергетика в България, стартира в събота БСП, съобщи социалистическият лидер Сергей Станишев в Разград.

Имаме амбицията заедно с хора от академичните среди, заедно с представители на други политически сили да се обърнем към гражданите и да съберем 500 хил. подписа за три месеца, за да направим задължителен референдум, заяви Станишев.

Националният инициативен комитет за събирането на подписката вече е регистриран, внесени са документите в Народното събрание, както е по закон, спазени са всички изисквания и от събота започва ефективната подписка, допълни той.

Председателят на БСП се обърна към всички хора да се включат активно в подписката," за да може техният глас да бъде определящ за бъдещето на страната".

Той коментира, че предстоящата задача няма да е лесна, защото от левицата са наясно, че управляващите ще направят всичко възможно да обявят подписката за невалидна. За това сме се подготвили много сериозно за самите формуляри, спазили сме всички изисквания , създали сме достатъчно сериозна организация и ще постигнем тази цел, посочи Станишев.

Червеният лидер определи решението за спиране на строежа на АЕЦ "Белене" като антинационално. Имаме шанса за първи път от 22 години демокрация хората свободно да се произнесат дали са за ядрена енергетика и за Белене или са против, обяви Сергей Станишев.

Споделяне

Още по темата

Още от България