"ЧЕЗ Електро" е с нов изпълнителен директор

Димчо Станев. Сн. ЧЕЗ

Енергийното дружество "ЧЕЗ Електро", което снабдява с ток Западна България, е с нов изпълнителен директор от 1 ноември. На поста е назначен Димчо Станев, който е част от управителния съвет на дружеството.

Според информацията в Търговския регистър той би трябвало да заеме поста на Леон Връшка. Връшка е бил избран за изпълнителен директор с решение на управителния съвет на 12 октомври. Сега от дружеството съобщиха, че постът се поема от Станев.

Той работи в ЧЕЗ Груп от 2012 г. , когато става директор "Обслужване на клиенти" в "ЧЕЗ България".

Смяната на изпълнителния директор на "ЧЕЗ Електро" идва малко преди насроченото за края на месеца общо събрание на дружеството, в което трябва да се гласуват промени в надзорния съвет. Чешката енергийна компания, предложи в него да влязат кандидат-купувача на българския бизнес на дружеството Гинка Върбакова и свързани с нея хора. Условието това да стане факт е фирмата "Инерком" на Връбкова да придобие 67 на сто от "ЧЕЗ Електро". Намеренията за промените бяха огласени дни след втория отказ на Комисията за защита на конкуренцията да разреши сделката по придобиването на няколко дружества на ЧЕЗ в България от "Инерком".

От ЧЕЗ обясниха, че промените се правят, тъй като така изисква сключеният договор с "Инерком" за придобиване на българските активи на чешката енергийна компания.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?