Над 100 души твърдят, че видели бургаския атентатор в София след взрива

Над 100 души твърдят, че видели бургаския атентатор в София след взрива

Над 100 сигнала са получени в Столичната полиция, че атентаторът от Бургас е бил видян в София, съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов в сряда пред БНР.

"Има и много сигнали, че взривилият се мъж се е появявал и след атентата, което не би трябвало да се получават, тъй като основното предположение е, че лицето е загинало. Всички тези сигнали се проверяват, наистина има съвпадение по описание. Доста от хората, за които се говори, се установяват. Получената информация е надлежно проверена и анализирана. Категорично мога да заявя, че липсват данни мъжът от фоторобота да е пребивавал на територията на София", коментира Йорданов.

Засега разследващите не могат да кажат дали човекът, който на 18 юли взриви автобуса с израелски туристи на бургаското летище, е бил в София преди това.

Сигналите са подадени, след като МВР пусна третия фоторобот с възстановеното лице.

При част от проверките са установени и хора, които много приличат на фоторобота на атентатора.

"След като сигналът бъде проверен, ако се прецени, че в случая има оперативно интересни факти, информацията се изпраща в главната дирекция за борба с организираната престъпност", каза комисар Йорданов.

Той добави, че веднага след атентата в Бургас са били разпоредени засилени мерки за сигурност в столицата - в местата с голямо струпване на хора – гари, автогари, магазини на големи търговски вериги, метростанции и други обекти.

По тази линия СДВР взаимодейства активно със Столична община и охранителните фирми, натоварени пряко с охраната на посочените обекти. По време на инструктажите на полицейските екипи се обръща особено внимание за лица със съмнително поведение, както и оставен без надзор багаж.

Споделяне

Още по темата

Още от България