Недоволни от назначението на Слави Бинев спряха движението пред парламента

"Всичко е възможно на този свят, само гащите си през главата да обуеш е невъзможно", покани ги на преговори той

Стотици се събраха на протест срещу назначаването на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия за култура и медии в градинката на Кристал и спонтанно решиха да блокират движението по "Цар "Освободител".

Актьори, режисьори и други творци насядаха на жълтите павета прид парламента и спряхо движението по булеварда между Софийския университет и ул. "Раковски".

Сред протестиращите бяха театрални знаменитости като Владимир Люцканов, Йосиф Сърчаджиев, Рени Врангова, Филип Аврамов, Валери Йорданов, Касиел Ноа Ашер, Параскева Джукелова, както и подалия оставка в знак на протест режисьор от Народния театър Александър Морфов.

Протестът бе подкрепен и от кинотворците Стефан Командарев, Димитър Коцев-Шошо, продуцентите братя Чучкови, музикантите Васко Кръпката, Васил Гюров, Валди Тотев и други. Демонстрацията пред парламента продължи около два часа, като никой от присъстващите не откликна на отправената им по-рано през деня покана от Слави Бинев на среща в парламента.

"Ако техните аргументи са по-добри от моите, аз ще удовлетворя техните желания", заяви Бинев пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

"Чакам ги в 14.30 часа в парламента. Сядаме, говорим, действаме и дано нещата бъдат представени не както последния път, защото след вчерашната пресконференция останах с впечатление, че някои от медиите са били на друго представление", коментира Бинев.

Попитан дали ще отиде на протеста в градинката пред "Кристал", за да разговаря с присъстващите, председателят на комисията заяви: "Къде да седя по пейките? Има си институции, където тези неща трябва да се случат".

На въпрос дали е възможно все пак да бъде убеден да напусне поста той отговори: "Всичко е възможно на този свят, само гащите си през главата да обуеш е невъзможно".

"При толкова остро недоволство на гилдията, при това на нейни ключови фигури, с толкова ясна позиция, нормалното решение е г-н Бинев да се оттегли сам. Така ще запази и авторитета на политическата сила, която представлява", написа вицепремиерът Меглена Кунева в профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

Бинев обаче даде вече знак, че няма намерение да се оттегли сам.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?