Прокуратурата предаде на съд аптекарския бос Марешки за бой и изнудване

Веселин Марешки Снимка: БГНЕС

Варненската окръжна прокуратура внесе в съда делото срещу аптекарския бос Веселин Марешки, който ще отговаря за нанасяне на лека телесна повреда и изнудване. Заедно с него на съд е предадена и Красимира Колева, която ще е подсъдима само за изнудване.

В края на юни съдът отказа да наложи запор на банкови сметки и акции в различни дружества на бизнесмена Веселин Марешки с обща стойност близо 14 млн. лв. Запорът бе поискан заради повдигнатото обвинение в изнудване.

Според обвинението му през есента на миналата година Марешки е поискал дължим наем в размер на 10 000 лв. за прилежащи части и тераса към ресторанта "Ред хот пица". За да го получи, заплашил наемателя на заведението Асен Миланов, че ще разруши пицерията му или ще я затвори.

Според прокуратурата Марешки е спрял електрическото захранване на ресторанта и дори частично е съборил незаконно изградената тента. Случаят доби популярност, след като неуспелият кандидат-кмет на Варна влезе и във физически сблъсък с общинския съветник Костадин Костадинов, който присъствал на мястото, за да защити Миланов. Поради тази причина Марешки ще отговаря и за нанасяне на лека телесна повреда.

Според обвинителния акт същия ден Веселин Марешки е унищожил и повредил имущество на дружеството "Ред хот България" (стопанисващо ресторанта), като размерът на щетите възлизал на близо 15 хил. лв.

Красимира Колева ще е подсъдима за рекет, защото именно тя е помолила Марешки за съдействие с аргумента, че Асен Миланов не си бил плащал наема за терасата.

Веселин Марешки и Красимира Колева са на свобода срещу парична гаранция. Аптекарският бос е оставил 20 000 лева, за да обезпечи свободата си, а Колева е навън срещу 1000 лева.

Споделяне

Още по темата

Още от България