Протест в София с искане за оставката на Пламен Георгиев

Протест в София с искане за оставката на Пламен Георгиев

Протест с искане за незабавната оставка на председателя на антикорупционната комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев в София се организира в социалната мрежа "Фейсбук".

Протестът е насрочен за 18:30 часа на площад "Света Неделя" в столицата. Негов организатор е Петър Кърджилов, пиар на отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

"Искаме, съвсем не на шега оставката на един завършен лъжец на най-висш държавен пост - председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев", се казва в публикацията.

"Искаме веднага оставката му заради системното използване на този орган за политически репресии, прикриване на финансови, имотни и други престъпления на високопоставени политици от ДПС и ГЕРБ", е посочено още в нея.

"Искаме Пламен Георгиев незабавно да подаде оставка и поради факта, че той е човекът, който трябва да разследва корупцията и незаконно имущество, а излъга държавата, медиите и обществото за собствения си имот", пише в публикацията на Кърджилов.

"Демократична България" също поиска незабавно подаване на оставката на Пламен Георгиев, заради несъответствията в имотната му декларация и нотариалния акт за покупка на жилищата му.


Пламен Георгиев обясни разминаванията със сбъркан нотариален акт и сгрешана данъчна оценка. Към момента той не е коментирал искането му за оставка. Управляващите също мълчат по случая и не коментират темата с оставката му и имотните му разминавания.

Пламен Георгиев беше избран за шеф на антикорупционната комисия с внушително мнозинство от 44-тото Народно събрание на 8 март 2018 г. Кандидатурата му беше издигната от ГЕРБ и подкрепена от 148 депутати от всички партии. Против бяха 66 народни представители само от БСП, а четирима се въздържаха.

Към момента правоохранителните органи не са коментирали кой ще провери имотните сделки на шефа на антикорупционната комисия.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Трябва ли България да спре Северна Македония за ЕС?