Протест в София с искане за оставката на Пламен Георгиев

Протест в София с искане за оставката на Пламен Георгиев

Протест с искане за незабавната оставка на председателя на антикорупционната комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев в София се организира в социалната мрежа "Фейсбук".

Протестът е насрочен за 18:30 часа на площад "Света Неделя" в столицата. Негов организатор е Петър Кърджилов, пиар на отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

"Искаме, съвсем не на шега оставката на един завършен лъжец на най-висш държавен пост - председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев", се казва в публикацията.

"Искаме веднага оставката му заради системното използване на този орган за политически репресии, прикриване на финансови, имотни и други престъпления на високопоставени политици от ДПС и ГЕРБ", е посочено още в нея.

"Искаме Пламен Георгиев незабавно да подаде оставка и поради факта, че той е човекът, който трябва да разследва корупцията и незаконно имущество, а излъга държавата, медиите и обществото за собствения си имот", пише в публикацията на Кърджилов.

"Демократична България" също поиска незабавно подаване на оставката на Пламен Георгиев, заради несъответствията в имотната му декларация и нотариалния акт за покупка на жилищата му.


Пламен Георгиев обясни разминаванията със сбъркан нотариален акт и сгрешана данъчна оценка. Към момента той не е коментирал искането му за оставка. Управляващите също мълчат по случая и не коментират темата с оставката му и имотните му разминавания.

Пламен Георгиев беше избран за шеф на антикорупционната комисия с внушително мнозинство от 44-тото Народно събрание на 8 март 2018 г. Кандидатурата му беше издигната от ГЕРБ и подкрепена от 148 депутати от всички партии. Против бяха 66 народни представители само от БСП, а четирима се въздържаха.

Към момента правоохранителните органи не са коментирали кой ще провери имотните сделки на шефа на антикорупционната комисия.

Споделяне

Още по темата

Още от България