Три компании смятат да наддават за “Техноекспортстрой”

Гръцката компания "Актор" и българските "Адванс Пропъртис" и "АТ Инженериг 2000" са закупили документация за предстоящия публичен търг с явно наддаване за продажбата на 100% от капитала на “Техноекспортстрой”, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол в понеделник.

Наддаването на строителното дружество е насрочено за 2 май от 14 часа и ще тръгне от начална тръжна цена 68 млн. лв. със стъпка за наддаване от 1 млн. лв.

 

"Актор" участва в строителството на част от магистрала "Тракия" и спечели лот за магистрала "Струма".

 

"Адванс пропъртис" на братята Кирил и Георги Домусчиеви има различни дейности – освен с търговия на недвижими имоти, участва в собствеността на "Български морски флот", взе концесията на пристанище Бургас,

 

"АТ Инженериг 2000" се занимава със строеж и ремонти на промишлени, административни и жилищни сгради. Сред проектите са жилищният комплекс "Рослин пакт", участва в строежа на търговския център "Ийст Парк". Нейни управители са Илиян Терзиев и Георги Пенев.

 

"Техноекспортстрой" е най-популярна покрай либийските нефтени концесии, с които обаче се раздели. Компанията е построила редица големи инфраструктурни проекти в Либия, Сирия, Алжир, Мароко, Йемен и Обединените арабски емирства. В Нигерия компанията е .реализирала около десетина големи проекта за нуждите на правителството и военните. шефът на приватизационната агенция очакваше интересът на кандидат-купувачите да е провокиран от апетитните имоти на дружеството.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?