Цветанов: Недоволството бе в услуга на организираната престъпност

снимка БГНЕС

Недоволството на еколозите е използвано с политически или екстремистки искания и донякъде е било в услуга на организираната престъпност и това всъщност е била целта, заяви в събота вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, цитиран от ”Фокус”.

За да илюстрира тезата си за услугите, които еколозите правят на мафията, той даде за пример инцидента между журналист и присъстващ на протеста човек, който е криминално проявен и осъждан за грабеж в недалечното минало. Той допълни, че на Орлов мост е имало и провокатори и даде за пример ”европейското първенство по футбол, където има хора, които отиват не, за да се веселят и да гледат красиви мачове, а за да провокират хора”.

Цветанов обяви протеста в столицата за незаконен. ”Има нарушаване на обществения ред с блокиране на пътни артерии и затова полицията е направила всичко възможно, за да изтласка тези хора – да ги изтласка, но не и да посяга”, каза вътрешният министър.

Той призова организаторите на подобни протести ”да не допускат нецензурни изказвания, които да провокират насилие, защото ние трябва да даваме пример за децата и демократичните устои на едно общество”.

”Протестът е гражданска форма да се изрази мнение, но в никакъв случай не трябва да се посяга на журналисти или полицаи и по този начин да ограничиш правата и свободите на всички останали хора да се придвижат през този пътен център”, каза още Цветанов.

”На този недемократичен начин полицията се стреми с демократични способи да регулира процеса. Полицията прави всичко възможно - да може да ограничи нарушаването на обществения ред при провеждането на подобни мероприятия. Всеки един да прецени кое е правилно и кое не. Аз също искам да съхраним екологията и да имаме зелена България”, каза още той.

На края той обвини еколозите, че са стъпкали зелените площи в Борисовата градина.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?