Ave Tsvetanov, morituri te salutant!*

Стоян Цветанов, Сн. БГНЕС

Съдия Мирослава Тодорова е престъпник, защото защитава организираната престъпност.

 

Магистратите са престъпници, защото защитиха съдия Мирослава Тодорова (Всъщност, обаче, това не били съдии, а адвокати, които защитават престъпници.)

 

Журналистите са престъпници, защото критикуват МВР. (Именно те и излъгали, че на протеста в защита на Тодорова били магистрати, а не казали истината, че там са се събрали съмнителни юристи, с още по-съмнителни клиенти)

 

Президентът нещо не е разбрал и защитил Тодорова. Ама ако знаел как стоят нещата наистина, той неизменно щял да бъде на мнението на Цветанов. Мнението на Цветанов: всички, които не са с мен, са престъпници.

 

Тази "присъда", образец на мракобесие, демагогия и вербални изразни средства, бе произнесена от вицепремиера в национален ефир в понеделник сутринта.

 

Опозиция, протестиращи, съдии, журналисти, медии, лекари, адвокати...Списъкът на "осъдените" от Цветанов набъбна застрашително през трите му години на високия държавен пост. Дотам, че вече всеки другомислещ или просто усъмнил се в неговата правота е по дефиниция престъпник, сподвижник на мафията, виновен. Всички сме част от тъмно съзаклятие – организирана престъпна група, която си позволява да протестира, да е недоволна, да има граждански права, да ги изразява и да ги защитава.

 

Той е на пиедестала на абсолютната истина. Останалите сме мафията, пипалата на октопода, които също като Тройната коалиция, Иван Костов, Меглена Кунева и Бог знае още кой саботират нечовешките усилия и успехи на първото и единственото в историята на България (на Европа и на света също така) правителство, което в най-трудните (в историята на човечеството) времена въздава справедливост, бори мафията и строи магистрали.

 

Ние сме онези “едни и същи граждани, които са на всеки протест – дежурни”, както казва Цветанов. А той откъде знае кои граждани на кой протест са? Едва ли репортажите по телевизиите са му достатъчни, за да се ориентира в “дежурните”.

 

Това управление разделя. Разделя ни на тях – добрите и нас – лошите. На тях – борците с организираната престъпност и на нас – организираната престъпност. Това управление ни разделя – на тях – които вече са попаднали в учебниците по история и подвизите им ще бъдат задължително изучавани от българските гимназисти – и нас – които не искаме да се подменя историята.

 

Според това управление ние трябва да се срамуваме. Да се дисциплинираме, а не да протестираме, защото “в демокрацията няма дисциплина”.

 

Ние трябва да се извиняваме. Да поискаме прошка от МВР, също като родителите на зверски убитата Мирослава от Перник, които си позволиха да наругаят полицията. И докато ние се извиняваме, я кучето на БЧК, я някой послушен чиновник ще получи “3-4 телешки пържолки”.

 

Ние трябва да се възхищаваме – на магистралите, на заловените наркотици, отново на магистралите, на Цветанов, на Борисов, на депутатите, на Цеко Минев, на Витоша ски, на уволнението на съдия Мирослава Тодорова, пак на магистралите, на учебниците по история, в които фигурира премиера, на ВСС за независимата позиция, на демократичността на Бойко Борисов и пак на магистралите.

 

Ако сме добри граждани и не сме част от организираната престъпност, не трябва да забелязваме това, че в Народното събрание има депутат с прякор Мафчо (защото бил дребничък и от мафията). Не трябва да забелязваме, че и премиерът има прякор. Не трябва да забелязваме скандала с “пожеланата” тенисистка Сесил Каратанчева, която според нейни изявления, на 14-та си годишнина трябвало да се яви в хотелската стая на тогавашния главен секретар на МВР и днешен премиер. Не трябва да забелязваме двамата депутати от ГЕРБ, които присъстваха лично на броенето на гласовете и влачеха чували с бюлетини на отминалите избори. Не трябва да забелязваме нарежданията от страна на премиера към Народното събрание и президента. Не трябва да забелязваме Цветан Цветанов, който иска да “оправи” съдебната власт. Не трябва да забелязваме лобистките закони, купените медии и купените социолози. Не трябва да забелязваме, че ВСС се ориентира по повея на вятъра.

 

Не трябва да констатираме, че уволнявайки Човека на годината, системата уволнява човека.

 

Не трябва да се бунтуваме срещу Путинизацията, която последователно, планирано и безцеремонно се саморазправя с нефелните остатъци от демокрация в страната.

 

Против нас се борят рамо до рамо Цветанов, който следи кои граждани протестират и Мафчо, който пише закони. И ние нямаме шанс. Защото презумпция за невинност няма.

 

*От оригинала Ave Caesar, morituri te salutant! (в буквален превод Здравей Цезаре, отиващите на смърт те поздравяват!)

Споделяне

Още по темата

Още от Анализи и Коментари