Венчавките в парк "Врана" ще струват от 820 лв. до 1640 лв.

Сн.Архив

Парк "Врана" ще бъде отворен за сватби и професионални фотосесии от тази година.

Това предвижда промяна в Наредбата за общинските такси, внесена от зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов. Тя ще бъде гласувана от Столичния общински съвет (СОС) в четвъртък.

Двучасова церемония с до 100 гости ще струва на младоженците 820 лв. Ако искат церемонията с 200 гости да е сред трите вековни дъба, посадени лично от цар Фердинанд, ще ще трябва да платят 1640 лв.

В парка младоженците ще имат право да си кажат само заветното "да", но няма да имат право на хапване и пийване за да не бъде унищожена уникалната растителност.

Във "Врана" вече ще могат да се правят и професионални фотосесии срещу 120 лв.

Ако искате просто да се поразходите в царския парк ще трябва да платите билет от 2 лв. за възрастен и от 1 лв. за деца от 7 до 18 г. и студенти. Предлага се и семеен билет за цялото семейство от 4 лв. Децата под 7 г., пенсионерите и хората с увреждания няма да плащат вход за парк "Врана".

С промените в наредбата се определя и такса за тържества в културните центрове в "Искър", "Красно село" и "Надежда".

Определена е и цена от 6 лв. за тон тор, преработен от листата, клоните и шумата в инсталацията в Хан Богров. Всяка пролет ще има кампания по безплатно раздаване на компост до 5 кг, каза Барбалов.

Споделяне

Още по темата

Още от България