Борисов защити Цветанов в програмно слово от СРС-та до геополитиката

Станишев не може да ми вземе това 15 години деца да ми искат автографи, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов защити Цветанов в програмно слово от СРС-та до геополитиката

"Гарантирам, че Цветанов не се е подвел и не е правил тези неща и рано или късно истината за това ще излезе наяве". По този начин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Смолян във вторник вечер доклада на прокуратурата за незаконните подслушвания в МВР.

Веднага след това бившият премиер мина в настъпление: "Аплодираме бързите действия на прокуратурата. Месеци наред даваме сигнали за милионите източени от "Белене", Цанков камък, "Хохегер". 19 дела са прекратени за "Белене". Искам да чуя кога Станишев ще понесе отговорност за изнесените секретни доклади. Чакам прокуратурата да се произнесе как 9-те доклада се намериха после в гражданското. Чакам Корнелия Нинова със следователките, чакам Ахмед Доган за Цанков камък", заяви Борисов.

"Три години и половина не се повдигат обвинения на Мирослав Найденов, а в месеца на изборите. Защо три години и половина не го вкараха в затвора, а чакаха преди изборите", попита бившият премиер по повод обвиненията срещу земеделския министър в неговия кабинет, за когото има съмнения, че се е радвал на политическа протекция.

"Най-лесно е като Станишев да грабна папките с медиите, да ги нося при главния прокурор", заяви Бойко Борисов и продължи: "Само си спомнете тези гейтове с подслушванията - в началото Филчев, после "Галерия"“.

Нито с БСП, нито с ДПС, нито с "Атака" ще правим каквато и да е коалиция, по-добре опозиция, отколкото да вляза с тези хора в каквато и да е конфигурация, категоричен бе Борисов, който пропусна да припомни, че две години Волен Сидеров подкрепяше правителството на ГЕРБ.

"Цялата предизборна кампания на БСП минава с компромати. Това, което ние сме правили, се вижда. Хората карат по магистралите, возят се по метрото, туризмът върви. Ние сме отговорни хора", посочи експремиерът.

Веднага след това Борисов направи и политическа прогноза, че кризата не си отивала. "Тя се задълбочава и следващият, който ще управлява, ще понесе целия шамар на тази криза", каза още той.

Естествено, бившият министър-председател не пропусна да припомни колко му е било тежко във властта. "Само войната е по-тежка, а иначе да управляваш в това време е по-тежко от война, понеже във война народът се консолидира", заяви Борисов.

"Извадихме 1 милион лева партийни пари за наводнението в Бисер, за земетресението в Перник, стотици хиляди за църкви, джамии", каза още председателят на партията. "Всичко това да не ни се зачита – защо?", обидено попита Борисов, който преди дни обяви, че пенсионерите са изяли фискалния резерв. Оказа се, че той има отговор на въпроса: "Защото група сутеньори тръгнали да стават партии", каза Бойко Борисов, очевидно имайки предвид протестиращите, които свалиха кабинета, а Цветанов обяви, че са криминални лица.

"Ние сме отговорна евроатлантическа партия. Помните ли бойкометър, измислиха и "Буда". Ако така са си давали оставките, Костов и Станишев да са забравили, че са били политици", добави той.

"Станишев не може да ми вземе това - 15 години децата ми искат автографи", заяви Бойко Борисов.

След което отново се върна на кризата, в която ГЕРБ управлявали. "В най-тежката финансова икономическа криза, това е все едно да управляваш автомобил в най-големия снеговалеж и буря и да караш по-бързо и по-добре, отколкото в слънчево време. Това беше най-тежкото време за света и това го казват всички лидери в света. Наши съседни държави буквално разсипаха държавите си", обясни Борисов в Смолян.

"Държави, които довчера са били за пример - Гърция, Кипър, Испания, Италия, Португалия, Словения, Румъния. Ние успяхме да запазим финансова стабилност, да дадем с 9 милиарда лева повече за пенсионерите. Сега ги лъжат, обещават им. Не се подвеждайте, защото стабилността в България ни направи много по-спокоен регион на фона на Европа“, продължи бившият премиер.

"Най-ценното на България е, че сме на кръстопът. Толкова години какво направихте? Нито една магистрала от столицата до края на България. Ние пуснахме "Люлин", строим още 6", добави Борисов, завършвайки геополитическия си анализ.

"Направихме всичко само с 20 процента от вашите пари, другите ги дава Европа, а всичките сто остават за българите. Как да изпуснем този златен шанс за България да си направим инфраструктурата", попита той, демонстрирайки аритметични познания.

Споделяне

Още по темата

Още от България