Държавни институции подкрепиха изложба на Рьорих, посветена на Людмила Живкова

Людмила Живкова

Изложба на платна на руския художник Николай Рьорих ще бъде открита на 19 юли в галерия "Кредо Бонум" в столицата, съобщиха от Фондация "Кредо Бонум", която е организатор на изложбата.

 

Основател на фондацията е бизнесдамата Цветелина Бориславова, която след като се раздели с дела си в СИБанк, насочи усилия към културното меценатство и проектите в областта на "зелената" енергия.

 

Изложбата е посветена на 70-годишнината от рождението на Людмила Живкова. Дъщерята на първия държавен и партиен ръководител в социалистическа България Тодор Живков в последните години от живота си се увличаше по езотеричното, окултното и далекоизточно-философското, което отчетливо рефлектираше в културния живот на страната. Тя намери в руския художник, философ и изследовател на далекоизточните учения Рьорих свой духовен учител.

 

Зад честването на годишнината на Людмила Живкова чрез изложбата са съдействали редица държавни институции - Националната галерия за чуждестранно изкуство, БНТ, Българската национална филмотека, както и частната фондация "Людмила Живкова - Знаме на мира" и др.

Споделяне

Още по темата

Още от