След решение на Върховния касационен съд:

Делото за убийството на сестрите Белнейски започва отначало

Върховният касационен съд (ВКС) върна в петък делото за жестокото убийство на сестрите Христина и Росица Белнейски за ново разглеждане на първа инстанция.

Решението на магистратите е очаквано, след като на заседанието на ВКС през април дори родителите на двете момичета поискаха връщане на делото за доразследване, за да бъдат открити евентуалните съучастници на подсъдимия за убийствата Лазар Колев.

По време на цялото разследване се тиражираха съмнения, че извършителите са повече от един. Дори самата пазарджишка прокуратура призна, че има данни за други замесени, но така и не откри категорични доказателства за самоличността им.

Сега казусът се връща на Пловдивския окръжен съд, като трябва да бъде разпределен на нов съдебен състав.

На 23 ноември 2011 г. Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Лазар Колев - доживотен затвор без замяна, за убийството на сестрите. Колев беше осъден да плати на родителите им обезщетение за претъпени морални вреди общо в размер на 400 хил. лв.

Според съда в Пловдив повдигнатите обвинения срещу него са доказани по категоричен начин, а защитната му теза, макар професионално поднесена, е изцяло опровергана.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?